Ξυλεία για πάτωμα

Ξυλεία για πάτωμα

Ξυλεία για πάτωμα : Τι χρησιμοποιείται συνήθως? Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ξυλεία για πάτωμα

Το ξύλινο πάτωμα αποτελεί χωρίς αντίρρηση μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Είτε προτιμάτε το μοντέρνο στυλ διακόσμησης είτε το παραδοσιακό. Και βέβαια υπάρχουν λύσεις για όλα τα budgets. Από δρύινο μασίφ πάτωμα έως το laminate (έτοιμο παρκέ με όψη ξύλου).

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Η επένδυση τοίχου με ξύλο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του σύγχρονου χώρου. Όταν γίνεται με σωστό τρόπο προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς και σίγουρα τραβάει θετικά βλέμματα.

Επένδυση τοίχου με ξύλο - Πλεονεκτήματα

  • Ξεχωριστή Αισθητική : είτε τοποθετήσετε επεξεργασμένα ξύλα είτε μη καθώς και είτε χρησιμοποιηθεί ξύλο με φυσική βαφή ή ακόμα ακόμα και με απλό βερνίκι θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
  • Υψηλή θερμομόνωση : το ξύλο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Η θερμομονωτική του ικανότητα είναι κατά πολύ υψηλότερη από το αλουμίνιο και τον χάλυβα. Μάλιστα χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε περιοχές με χαμηλές καθώς και υψηλές θερμοκρασίες.
  • Ανθεκτικότητα (διάρκεια ζωής) : Ταπετσαρίες και απλές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως, φθείρονται και χαλάνε εύκολα σε αντίθεση με το ξύλο το οποίο διατηρείται για δεκαετίες.
  • Ζεστή παρουσία : Το ξύλο προσδίδει οικειότητα και χαρακτήρα στο σπίτι. Μάλιστα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα σπίτια με ξύλινες όψεις βοηθούν στην ισορροπημένη ψυχολογία.
  • Μεταβλητότητα τιμής : η τιμή του ξύλου ποικίλλει ανάλογα με την σπανιότητα και την ποιότητά του. Η γκάμα τιμών είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Παουλώνια

Μερικές αλήθειες για το είδος ξύλου Παουλώνια

Μερικές αλήθειες για το είδος ξύλου Παουλώνια

Παουλώνια

Παουλώνια

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει αρκετή και μεγάλη συζήτηση στην ελληνική αγορά, σχετικά με το νεοεισερχόμενο δένδρο Paulownia (Παουλώνια ή Παυ-λώνια) το οποίο έχει πολύ έντονα διαφημιστεί:

1) Τόσο για την γρήγορη ανάπτυξη των δένδρων με σκοπό την οικονομική εκμετάλλευση.

2) Όσο και για τις εξαιρετικές ιδιότητες που έχει το ξύλο του δένδρου.

Το πρώτο, με βάση τη διεθνή βιβλιογραφία σχετικά με την γρήγορη ανάπτυξή του είναι αληθές σε μέγιστο βαθμό.

Το δεύτερο ωστόσο, κρύβει αναλήθειες που δυστυχώς έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά.

Καυσόξυλα & pellets

Καυσόξυλα & pellets

Καυσόξυλα & pellets

Καυσόξυλα & pellets

Οι περισσότερες κατοικίες στις μέρες μας διαθέτουν τζάκι κι έτσι οι οικογένειες απολαμβάνουν τη ζεστασιά και τη θαλπωρή του. Είναι αλήθεια ότι δεν είναι κατάλληλα όλα τα ξύλα για καύσιμη ύλη. Αλλα είδη είναι κατάλληλα για προσάναμμα, άλλα είδη είναι κατάλληλα για την κυρίως καύση. Τα πιο κατάλληλα είδη είναι η δρυς, η ελιά και το πουρνάρι. Η οξιά, το έλατο και άλλα είδη οπωροφόρων ανάλογα με την περιοχή, επίσης χρησιμοποιούνται στη χώρα μας. Διαλέγουμε καυσόξυλα νωρίς που τα προμηθευόμαστε έγκαιρα. Είναι αλήθεια ότι τα καλύτερα καυσόξυλα είναι αυτά που έχουν αποθηκευτεί για διάστημα μεγαλύτερο από δύο χρόνια και έχουν πλήρως ξηραθεί. Τα καυσόξυλα πρέπει να αποθηκεύονται σε στεγασμένο και συνεχώς αεριζόμενο χώρο και η περιεχόμενη υγρασία τους, πριν από τη χρήση, να είναι κάτω από 20%.

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

Προστασία των ξύλινων κατασκευών

Το ξύλο (wood, xylem) είναι ένα βιολογικό, οργανικό υλικό, προϊόν της αειφορίας των δασών. Αποτελεί ένα ιδιαίτερο υλικό που έχει βοηθήσει καθοριστικά την εξέλιξη του ανθρώπου στον πλανήτη και στον πολιτισμό του. Με μηχανική ή/και χημική επεξεργασία οι επιστήμονες ξύλου (βλ. wood science) έχουν δημιουργήσει δεκάδες προϊόντα ξύλου τα οποία βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητα ζωής. Είναι όμως ένα ανισότροπο υλικό με πολυσύνθετη δομή και χημική σύσταση, γι’ αυτό και οι χρήσεις του απαιτούν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία. Πέρα από τα σημαντικά πλεονεκτήματα που έχει ως βιολογικό υλικό, το ξύλο είναι ευπρόσβλητο από τους μύκητες και τα έντομα και "ευάλωτο" στην υγρασία. Επίσης, ρικνώνεται όταν αποβάλλει υγρασία στο περιβάλλον και διογκώνεται όταν προσλαμβάνει υγρασία είτε διά της απευθείας επαφής είτε από τον αέρα.

Σελίδα 1 από 2