Μελαμίνη

ΜελαμίνηΗ μελαμίνη είναι μια άχρωμη κρυσταλλική ουσία με μοριακό τύπο C₃H₆N₆ που παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά από τον Γερμανό χημικό Justus von Liebig το 1834. Είναι ένα συνθετικό πολυμερές υλικό σε φιλμ, το οποίο είναι ανθεκτικό στα γρατσουνίσματα, στην τριβή και τα διαβρωτικά.

Με μελαμίνη επενδύουμε νοβoπάν (μοριοσανίδα) και MDF για την κατασκευή επίπλων, γιατί είναι οικονομική, ανθεκτική και παράγεται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων . Σημαντικό για την μελαμίνη είναι η σωστή επεξεργασία –το φινίρισμα-στα τελειώματα της επιφάνειας, τα "σόκορα"’. Συνήθως τα"σόκορα" επενδύονται με PVC ή ABS. Το φινίρισμα της μελαμίνης μπορεί να γίνει τόσο καλό που μερικές φορές δεν το ξεχωρίζεις από το πραγματικό ξύλο.

Η εταιρεία μας διαθέτει επιφάνειες νοβοπάν με επένδυση μελαμίνης σε διαστάσεις 366 x 183cm, 280 x 207cm και πάχη 8, 16, 18, 25 mm άριστης ποιότητας σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, προϊόντα των εταιρειών AKRITAS, ALFA WOOD-SHELMAN, EGGER, κατηγορίας Ε1. Η εταιρεία μας μπορεί να σας παρέχει υπηρέσιες κατεργασίας της μελαμίνης - νοβοπάν και να παραλάβετε έτοιμα τεμάχια προς συναρμολόγηση επίπλων, όπως για παράδειγμα έπιπλα κουζίνας - έπιπλα ντουλάπας - έπιπλα γραφείου - ερμάρια - βιβλιοθήκες.

Επεξεργασία της μελαμίνης - νοβοπάν από την εταιρεία μας. Τεμαχισμός μελαμίνης - νοβοπάν στις διαστάσεις που επιθυμείτε. Συγκόλληση ABS - PVC - καπλαμά - ξύλινο πηχάκι . Συγκόλληση ABS - PVC σε ειδικά τεμάχια μελαμίνης με καμπύλα όρια όπως για παράδειγμα επιφάνειες γραφείου.

Επίσης υπάρχουν οι ακόλουθες δυνατότητες κατεργασίας της μελαμίνης - νοβοπάν με τις οποίες κατασκευάζετε μόνοι σας τα κουτιά σας. Διατρήσεις για υποδοχή καβίλιας - φεραμιών (εύκολο και γρήγορο μοντάρισμα - συναρμολόγηση των κουτιών σας). Διατρήσεις για σκαλιέρα στα πλαϊνά των κουτιών (εύκολη μετακίνηση των ραφιών σας και δημιουργία κατάλληλων χώρων για τις ανάγκες σας). Διατρήσεις για υποδοχή μεντεσέδων. Διατρήσεις για γκινισιά (εύκολη τοποθέτηση της πλάτης του κουτιού σας).