Νοβοπάν

Νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard

Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard, είναι ένα παράγωγο ξύλου κατασκευασμένο από κομματάκια ξύλου ή chips, πριονίδι και γενικά ότι περισσεύει
από την επεξεργασία της πριστής ξυλείας, που σε συνδυασμό με ένα ρητινούχο συνδετικό υλικό μετατρέπεται υπό υψηλή πίεση σε πλάκες διαφόρων διαστάσεων .
Πιο οικονομικό από το MDF, λιγότερο πυκνό, και με λιγότερη αντοχή στην υγρασία .

Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard είναι σύνθετο προϊόν ξύλου με τη μεγαλύτερη κατανάλωση στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εξαιρετική σχέση κόστους και αποτελεσματικών εφαρμογών του επιτρέπει να δημιουργεί σταθερά υψηλά μερίδια αγοράς στα προϊόντα ξύλου.

Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard επενδύεται συνήθως με συνθετικά υλικά όπως μελαμίνη αλλά και με καπλαμάδες .
Όταν το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard επενδυθεί με φιλμ μελαμίνης δημιουργείται το πιο συνηθισμένο υλικό κατασκευής
για ντουλάπες, γραφεία, βιβλιοθήκες, κουζίνες, τραπέζια κ.λ.π., ένα υλικό με τεράστια επιρροή στο σχεδιασμό των επίπλων,σε τιμές τόσο χαμηλές που δίνει τη δυνατότητα σε όλους να είναι σε θέση να το αντέξουν οικονομικά .

Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard έχει κάποιες ηχομονωτικές και θερμομονωτικές ιδιότητες
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard είναι εύκολο στην επεξεργασία, δεν "πετσικάρει" και η επιφάνεια του είναι λεπτόκοκκη και χωρίς πόρους.
Το νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard έχει μεγάλη αντοχή στη συγκράτηση της βίδας για το μοντάρισμα.

Γνωρίζετε ότι…
Η πυράντοχη μοριοσανίδα ή νοβοπάν ή chipboard είναι βραδύκαυστη με μεγαλύτερο χρόνο καύσης σε σχέση με μια απλή μοριοσανίδα.
Ο χρόνος αυτός κυμαίνεται από 30 έως 120 λεπτά ανάλογα με τον τρόπο κατασκευής του πυράντοχου νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard.

Κατά συνέπεια, αυτή η ιδιότητα του πυράντοχου δημιουργεί ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών, όπου η πυρασφάλεια είναι πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα.
Που…
Σε επίπλωση επαγγελματικών χώρων για την κατασκευή διαχωριστικών γραφείων, επίπλων γραφείων…
Στη Ναυπηγική, για την κατασκευή κοινόχρηστων χώρων και καμπινών σε πλοία και σκάφη αναψυχής.
Σε ανελκυστήρες, υπερυψωμένα δάπεδα, ειδικές πόρτες, ψευδοροφές.
Σε μεγάλες κατασκευές (ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, νοσοκομεία, σχολεία, καταστήματα, πυροδιαμερίσματα εργοστασίων κ.α).

Η εταιρεία μας διαθέτει νοβοπάν ή μοριοσανίδα ή chipboard άριστης ποιότητας .