Πως πρέπει να είναι η τραπεζαρία ανάλογα με την ηλικία σας;

Πως πρέπει να είναι η τραπεζαρία ανάλογα με την ηλικία σας

Η τραπεζαρία είναι το μέρος που μας γεμίζει. Μας γεμίζει την κοιλιά με εκπληκτικά μαγειρεμένο φαγητό και την καρδιά με αγάπη και νοσταλγία για όλες τις στιγμές που έχουμε ζήσει πάνω σε αυτό παρέα με φίλους! Τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα κυριακάτικα τραπέζια με την οικογένεια, γέλια, χαρές και γενικότερα ατίθασες στιγμές!
Όταν περνούν τα χρόνια όμως συνηθίζουμε να προσαρμόζουμε την εξωτερική μας εμφάνιση ανάλογα με τη δεκαετία που διανύουμε και τη φάση που ζούμε. Το ίδιο χρειάζεται να κάνουμε και με την τραπεζαρία του σπιτιού μας. Καθώς άλλο στιλ και ανάγκες έχουμε στη δεκαετία των 20 και άλλο στα 50.

Δεκαετία των 20

Δεδομένου ότι στη δεκαετία των 20 τα φοιτητικά χρόνια καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της οι ανάγκες για επιβλητικές ή επιτηδευμένες διακοσμητικές επεμβάσεις δεν είναι και τόσο υψηλές. Μοντέρνες και λιτές προσεγγίσεις με έμφαση στη διαφορετικότητα είναι αυτά που κερδίζουν τους 20άρηδες αφού η αναποφασιστικότητα και η απλότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των 20άρηδων!

Δεκαετία των 30

Στη δεκαετία των 30 που η επαγγελματική σταδιοδρομία έχει αντικαταστήσει το ανέμελο πνεύμα των φοιτητικών χρόνων τα πράγματα σιγά σιγά αρχίζουν να σοβαρεύουν. Οι άνθρωποι σε αυτή τη φάση της ζωής τους νιώθουν την ανάγκη να δείξουν τη δύναμη που με τον καιρό αποκτούν χωρίς όμως να χάνουν τη νεανικότητά τους. Σκουρόχρωμες αποχρώσεις και στιβαρά υλικά επιλέγονται συνήθως από τους 30αντάρηδες με το μέταλλο και την ξυλεία να κυριαρχούν.

40s

Δεκαετία των 40

Από τη μια η οικογένεια και τα παιδιά και από την άλλη η δουλειά με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις. Ένας 4άρης μπορεί να ξέρει πια ποιο είναι το στιλ του όμως ο χρόνος του είναι τόσο περιορισμένος που δεν μπορεί και πολλά να κάνει. Η λιτότητα στην επίπλωση και οι όσο πιο καθαρές επιφάνειες γίνεται είναι οι προτεραιότητες ενός 40άρη.

Η λιτότητα και ο περιορισμένος χρόνος είναι αυτά που καταβάλουν ένα 40άρη. Ο χώρος θα πρέπει να είναι λειτουργικός και ολίγον άδειος για να μη χτυπήσουν τα παιδιά ή χτυπηθούν τα «ακριβά» έπιπλα από αυτά!

Δεκαετία των 50

Δεκαετία των 50

Κάπου εκεί στα 50 είναι που η ισορροπία μεταξύ των οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων έχει έρθει στη ζωή. Όποιο κι αν είναι το στιλ ήρθε η ώρα να υποστηριχθεί. Συνήθως στα 50 οι άνθρωποι ζουν μια περίεργη φάση καθώς αναζητούν της νιότης τους χαμένες στιγμές και τις διανθίζουν με τον όποιο πιο πλούσιο τρόπο. Σμιλεμένα έπιπλα, πλούσιοι πολυέλαιοι και γήινες αποχρώσεις είναι η πρώτη τους επιλογή.

Σμιλεμένα έπιπλα και πομπώδης διακόσμηση είναι τα στοιχεία μιας τραπεζαρίας για τους ανθρώπους στα 50.

Δεκαετία των 60

Δεκαετία των 60

Στα 60 έχετε πια την ωριμότητα να ξέρετε τι πραγματικά χρειάζεστε. Ένα καλό γεύμα με καλή παρέα, καθώς και μια συνάντηση με καλούς φίλους.
Γοητευτικές γραμμές και προσιτή πολυτέλεια για του 60άρηδες που έχουν πλέον να εκτιμούν μόνο όσα έχουν πραγματική αξία στη ζωή τους.