Ποιο είναι το κατάλληλο τραπέζι για την τραπεζαρία σας;

τραπέζι για την τραπεζαρία

Αναρωτιέστε πως να επιλέξετε το κατάλληλο τραπέζι για την τραπεζαρία σας; Η αλήθεια είναι ότι τον περισσότερο ρόλο έχει το σχήμα του, το χαρακτήρα που θέλετε να δώσετε στην τραπεζαρία σας αλλά και το μέγεθος του χώρου που θα το τοποθετήσετε.

Στρογγυλό τραπέζι

Στρογγυλό τραπέζι

Τα οβάλ και στρογγυλά τραπέζια κάνουν το χώρο σας να φαίνεται πιο άνετος και μεγάλος.

Πρόκειται για την ιδανική επιλογή για μικρούς χώρους, ενώ ταιριάζουν εξίσου και σε δωμάτια με τετράγωνο σχήμα. Λόγω της εγγύτητας που δημιουργεί το σχήμα του σε όσους κάθονται γύρω του, αυτό το τραπέζι προσδίδει στην τραπεζαρία σας αέρα ανεπιτήδευτης άνεσης. Ωστόσο, οι ροτόντες δεν αποτελούν την καλύτερη λύση αν σας αρέσει να διοργανώνετε δείπνα για μεγάλες παρέες! Αν παρόλα αυτά, το στρογγυλό παραμένει το σχήμα της επιλογής σας, προτιμήστε ένα σχέδιο που δέχεται επέκταση ώστε να είστε πάντα προετοιμασμένοι για τις περιστάσεις που οι καλεσμένοι σας ξεπερνούν τα τέσσερα άτομα.

Οβάλ

Μετά τα παραλληλόγραμμα τραπέζια, εκείνα με σχήμα οβάλ αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή. Πέρα από τη δυνατότητά τους να φιλοξενούν αρκετά άτομα γύρω τους, τα οβάλ τραπέζια, επειδή διαθέτουν στρογγυλεμένες γωνίες, δημιουργούν την ψευδαίσθηση ότι καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο. Με αυτόν τον τρόπο, κάνουν την τραπεζαρία σας να φαίνεται πιο μεγάλη και άνετη. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να πείτε «ναι» σε αυτό το σχήμα τραπεζιού, αν το δωμάτιο στο οποίο θα το τοποθετήσετε είναι στενόμακρο.

Παραλληλόγραμμο

Ίσως το πιο διαδεδομένο σχήμα τραπεζιού. Βέβαια αναντίρρητα αποτελεί και το πιο πρακτικό. Εξάλλου συνήθως τα δωμάτια που χρησιμοποιούμε ως τραπεζαρίες είναι ορθογώνια. Στα συν έχουμε ότι μπορούν να κάτσουν περισσότερα από τέσσερα (4) άτομα, καθώς επίσης και ότι συνήθως διαθέτουν επέκταση. Το ιδανικό μέγεθος έχει τουλάχιστον 95 cm πλάτος και 1 m μήκος.

Τετράγωνο

Τέτοιου σχήματος τραπέζια τονίζουν περισσότερο τους τετράγωνους χώρους . Αποτελεί την ιδανική λύση αν δεν φιλοξενείτε λίγα άτομα και προσδίδουν έναν φιλικό και ζεστό χαρακτήρα.