Ξυλεία κήπου

Το ξύλο αποτελεί ένα υλικό, το οποίο προσδίδει οικειότητα στο περιβάλλον που χρησιμοποιείται. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ξυλεία κήπου. Στον κήπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές κατασκευές όπως κιόσκια, πέργκολες, περίφραξη, ξύλινα πατώματα (deck), έπιπλα.

Ξυλεία κήπου

Γενικότερα η ξυλεία χωρίζεται στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Σκληρή ξυλεία. Από δέντρα όπως οξιά, καρυδιά, σφένδαμος.
  • Μαλακή ξυλεία. Προέρχεται από κωνοφόρα δέντρα.
  • Τροπική ξυλεία. Από δέντρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Αφρικής.

Στις κατασκευές για εξωτερικούς χώρους συνήθως χρησιμοποιείται η μαλακή ξυλεία. Μάλιστα μιας και στους εξωτερικούς χώρους η ξυλεία είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες επιβάλλεται να είναι εμποτισμένη.
Βέβαια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ειδικά βερνίκια και βαφές (του εμπορίου) σε μη εμποτισμένη ξυλεία ώστε να γίνει πιο ανθεκτική, αλλά σίγουρα το αποτέλεσμα θα απέχει από το επιθυμητό.
Τέλος η ξυλεία που χρησιμοποιείται για κατασκευές κήπου χωρίζεται συνήθως στις παρακάτω τρεις (3) κατηγορίες:

  • Μασίφ ξυλεία για κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε άμεση επαφή με το έδαφος. Στην κατηγορία αυτή συμπεριλαμβάνονται οι πάσσαλοι, ορθοστάτες και τα ξύλινα σκαλοπάτια. Συνήθως οι ορθοστάτες και οι πάσσαλοι κατασκευάζονται από πεύκο, οξιά ή λάρικα. Είναι από στρογγυλή ξυλεία (είτε πελεκητή ξυλεία είτε πριονιστή ξυλεία), η οποία είναι όμως εμποτισμένη.
  • Μασίφ ξυλεία για πέργκολες, υπόστεγα, διάφορες ξυλοκατασκευές
  • Συγκολλητή ξυλεία.

Στην εταιρία μας Κουνουβέλης εμπόριο ξυλείας, σας περιμένουμε να διαλέξουμε μαζί το ξύλο που ταιριάζει στην ανάγκη σας.