Επένδυση τοίχου με ξύλο

Επένδυση τοίχου με ξύλο

Η επένδυση τοίχου με ξύλο αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του σύγχρονου χώρου. Όταν γίνεται με σωστό τρόπο προσθέτει μια αίσθηση ζεστασιάς και σίγουρα τραβάει θετικά βλέμματα.

Επένδυση τοίχου με ξύλο - Πλεονεκτήματα

  • Ξεχωριστή Αισθητική : είτε τοποθετήσετε επεξεργασμένα ξύλα είτε μη καθώς και είτε χρησιμοποιηθεί ξύλο με φυσική βαφή ή ακόμα ακόμα και με απλό βερνίκι θα έχετε ένα μοναδικό αποτέλεσμα.
  • Υψηλή θερμομόνωση : το ξύλο είναι καλός αγωγός της θερμότητας. Η θερμομονωτική του ικανότητα είναι κατά πολύ υψηλότερη από το αλουμίνιο και τον χάλυβα. Μάλιστα χρησιμοποιείται εκτεταμένα σε περιοχές με χαμηλές καθώς και υψηλές θερμοκρασίες.
  • Ανθεκτικότητα (διάρκεια ζωής) : Ταπετσαρίες και απλές κατασκευές, οι οποίες χρησιμοποιούνται συνήθως, φθείρονται και χαλάνε εύκολα σε αντίθεση με το ξύλο το οποίο διατηρείται για δεκαετίες.
  • Ζεστή παρουσία : Το ξύλο προσδίδει οικειότητα και χαρακτήρα στο σπίτι. Μάλιστα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι τα σπίτια με ξύλινες όψεις βοηθούν στην ισορροπημένη ψυχολογία.
  • Μεταβλητότητα τιμής : η τιμή του ξύλου ποικίλλει ανάλογα με την σπανιότητα και την ποιότητά του. Η γκάμα τιμών είναι εξαιρετικά μεγάλη.

Επιλογή ξύλου

Συνήθως χρησιμοποιείται φυσικό ξύλο, κόντρα πλακέ (φύλλα plywood), πλακάζ (φύλλα πηχοσανίδων) ή ακόμα και φύλλα μοριοσανίδων. Όλα τα παραπάνω αποτελούν λύσεις για εσωτερική χρήση με χαμηλό κόστος.

Ιδανική επιλογή δεν υπάρχει. Η απόφαση εξαρτάται από τη χρήση, τα γούστα και την αισθητική.

Στην εταιρεία μας Κουνουβέλης εμπόριο ξυλείας είμαστε διαθέσιμοι να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την καταλληλότερη λύση για τον χώρο σας και την αισθητική σας.

Πείτε αντίο στους μονότονους βαμμένους τοίχους και ζωντανέψτε τους με ξύλο!