Ξυλεία για πάτωμα

Ξυλεία για πάτωμα : Τι χρησιμοποιείται συνήθως? Τι πρέπει να γνωρίζετε.

Ξυλεία για πάτωμα

Το ξύλινο πάτωμα αποτελεί χωρίς αντίρρηση μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές. Είτε προτιμάτε το μοντέρνο στυλ διακόσμησης είτε το παραδοσιακό. Και βέβαια υπάρχουν λύσεις για όλα τα budgets. Από δρύινο μασίφ πάτωμα έως το laminate (έτοιμο παρκέ με όψη ξύλου).

Ξυλεία που χρησιμοποιείται για πατώματα συνήθως

 

Ευρωπαϊκή Δρυς

Ευρωπαϊκή Δρυς

Ευρωπαϊκή Δρυς

Αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές για τους λάτρεις του ξύλου. Διακρίνεται για την αντοχή στον χρόνο και την ικανοποιητική σταθερότητα. Τα πατώματα από Ευρωπαϊκή Δρυ χαρακτηρίζονται από το απαλό καφέ χρώμα τους και τα έντονα νερά.

Το πάτωμα από δρυ μπορεί να βαφτεί σε διάφορες αποχρώσεις. Η τιμή του καθορίζεται από τον τύπο δρυ που θα επιλέξετε.

 

Ιρόκο

Ιρόκο

Ιρόκο

Είναι από τα δημοφιλέστερα Αφρικανικά ξύλα, ίσως μάλιστα το πιο διαδεδομένο στην Ελλάδα. Είναι κατάλληλο τόσο για εσωτερική όσο και εξωτερική χρήση λόγω της σκληρότητάς του και της αντοχής του.

Βρίσκεται σε διάφορες αποχρώσεις από σταχτοκίτρινο έως και καφέ-κόκκινο. Αποτελεί εξαιρετική επιλογή για χώρους με ενδοδαπέδια θέρμανση.

Προσέξτε, όμως, το Ιρόκο αλλάζει χρώμα ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο στην ηλιακή ακτινοβολία.

 

Doussie

Doussie

Doussie

Το doussie είναι ένα τροπικό ξύλο. Χαρακτηριστικό του αποτελεί το σταχτοκόκκινο χρώμα του. Μάλιστα βαθαίνει ακόμα περισσότερο κατά την έκθεσή του στην ηλιακή ακτινοβολία.

Είναι ιδανική επιλογή για τις βαριές κατασκευές λόγω της αντοχής του και της σταθερότητάς του.

 

Καρυδιά

Καρυδιά

Καρυδιά

H καρυδιά αποτελεί μια ζεστή και ιδιαίτερη λύση. Έχει αποχρώσεις από το σκούρο καφέ έως και το ανοιχτό μαύρο. Με την έκθεσή του στον ήλιο καθώς και με την πάροδο του χρόνου το χρώμα της καρυδιάς ανοίγει. Για αυτό το λόγο προτού βερνικωθεί βάφεται.

Χρησιμοποιείται συνήθως στην κατασκευή επίπλων λόγω της τιμής της. Αποτελεί ακριβή επιλογή για ξύλινα πατώματα.

 

Τeak

Teak Βιρμανίας

Teak Βιρμανίας

Το Teak είναι το ξύλο που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στις ναυπηγικές κατασκευές. Έχει ασύγκριτη ανθεκτικότητα και σταθερότητα. Όποιο και αν είναι η ανάγκη σας το ξύλο αυτό θα σας καλύψει, όμως χαρακτηρίζεται από την αρκετά υψηλή του τιμή.

 

Στην εταιρία μας Κουνουβέλης εμπόριο ξυλείας, σας περιμένουμε να διαλέξουμε μαζί το ξύλο που ταιριάζει στην ανάγκη σας.